ACI-teknik:

För pålitliga och långvarigt överspänningsskydd.

Elektriska apparater har blivit en integrerad del av vår vardag. Pålitlig energiförsörjning är ett absolut måste framför allt inom industrin. Om det handlar om överspänningar drabbas inte bara apparaterna ev belastningen: Hela försörjningssystemet kan fallera. Det leder till höga ekonomiska skador på grund av drifts-, data- och produktionsförluster.

Den ökande användningen av elektriska apparater bidrar till denna risk eftersom den leder till ett ännu komplexare försörjningssnät. Samtidigt blir elektriska apparater ännu mer kompakta. Detta leder till en högre känslighet för fluktuationer i elnätet.

För att skydda anläggningar mot sådana fel finns det överspänningsskydd. Dessa behöver dock som regel en ytterligare extern förkopplad säkring. Det redan begränsade utrymmet i elcentralen blir därmed ännu mer ansträngt. Även kabeldragning enligt standard på maximalt 0,5 meter är svår att uppfylla med den externt förkopplade säkringen.

Den nya ACI-tekniken utvecklad av DEHN erbjuder dig en innovativ lösning för alla dessa problem. I våra skyddsmoduler med ACI (Advanced Circuit Interruption) är en brytar-gnistgapskombination integrerad i överspänningsskyddet. En extern förkopplad säkring blir därigenom överflödig. För dig innebär det: Mer plats i elcentralen, mer frihet vid montering och pålitligt anläggningsskydd.

Till ACI produktfamilj

ACI betyder säkerhet på högsta nivå

Vår nya ACI-teknik gör användningen av en extern förkopplad säkring överflödig. Detta är möjlig via brytar-gnistgapskombinationen inuti skyddsmodulen. Den förenar det nödvändiga överspänningsskyddet med den förkopplade säkringen. Strömmen bryts så snart ljusbågen körs i raderingskammaren. Överspänningsimpulsen leds därmed endast till det smalaste stället, som alltid är tillräckligt dimensionerat.

Eftersom denna process är snabbare än de vanliga säkringarna belastas samtidigt de anslutna kablarna betydligt mindre vid kortslutning. Ledningstvärsnittet som används kan därmed minskas till 16 resp. 6 mm2 CU beroende på överspänningsskyddet.

 

Alla fördelar i en översikt

DEHN Icon dimensionierungssicher

Dimensione-
ringssäker

Den externa förkopplade säkringen utgår. På så sätt kan inga fel inträffa längre vid dimensioneringen.

Icon Normgerecht

Enligt norm

Du sparar en ledning via den integrerade koppling-gniststräckan. Det gör det lättare för dig att behålla den maximala längden på 0,5 m.

DEHN Icon platzsparend

Platsbespa-
rande

Eftersom den externa förkopplade säkringen utgår sparar du mer plats och fritt utrymme i elcentralen.

DEHN Icon komfortabel

Bekväm

Tack vare mer plats i elcentralen och färre ledningar får dy en säker och bekväm installation.

DEHN Icon langlebig

Hållbar

De tekniska egenskaperna i ACI-modulen förhindrar läckström och ger därigenom långsiktigt skydd för dina anläggningar.

DEHN Icon zuverlässig

Tillförlitlig

ACI-modulerna är särskilt hållbara och minskar driftsstoppen i din anläggning - för maximal anläggningstillgänglighet.

Slappna av. Det är DEHN ACI-teknik.

Glöm den tidskrävande dimensioneringen av den förkopplade säkringen! Våra överspänningsskydd av typ 1 och typ 2 med SCI-teknik har en integrerad brytar-gnistgapskombionation. Det minskar fel, möjlig en flexibel montering och lyfter anläggningens tillgänglighet till en ny nivå. Det kallar vi den ”bekymmersfria principen” från DEHN.

 

Downloads

Här hittar du ytterligare information om ACI-tekniken.

White Paper ACI technology An innovative device concept for SPDs .pdf 2.2 MB

Vill du veta mer om vår ACI-teknik?

Vi svarar gärna på dina frågor om ACI-tekniken. Ring oss på +46 708-52 57 56 eller skicka oss ett e-postmeddelande. Vi ser fram emot att höra från dig!

[email protected]  +46 708-52 57 56